Bij veel beroepen spelen presenteren en communiceren een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan leerkrachten, telefonisten, vertegenwoordigers en directeuren. Of een presentatie succesvol is hangt niet alleen af van de inhoud van het verhaal. De manier waarop de boodschap over gebracht wordt, de non-verbale communicatie, blijkt ruim 90% van het succes van een presentatie te bepalen. De inhoud van het verhaal minder dan 10%.

Een logopedist is een expert op het gebied van communicatie  en kan u helpen bij het verbeteren van uw non-verbale communicatievaardigheden. Denk daarbij aan uw:
- houding
- ademhaling
- stem
- articulatie
- intonatie
- spreeksnelheid

Bij een juist gebruik van houding, ademhaling, stem, articulatie, intonatie en spreeksnelheid zullen anderen het prettig vinden om naar uw boodschap te luisteren. De inhoud van uw verhaal, de boodschap, wordt door goede non-verbale communicatievaardigheden duidelijk overgebracht.

Logopedie Spraaktijk biedt presentatietrainingen op maat. Zo wordt er vooraf besproken welke non-verbale communicatievaardigheden u het liefst wilt verbeteren.
Voor meer informatie over onze presentatietrainingen op maat kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch: 073- 644 29 67, via aanmelden op de site of per e-mail: info@spraaktijk.nl